Sant Carles de la Rapita

18 mei 2022 - Sant Carles de la Ràpita, Spanje

Een prachtige naam voor het dorpje waar ik vandaag terecht ben gekomen. Leuke jachthaven, leuke sfeer en ik zit in een prima hotel. Kortom niks aan de hand en zo was de hele dag.

Vanmorgen laat vertrokken uit Hotel Sant Jordi. Die gast heeft wel iets goed gedaan want die ben ik nog een paar keer tegengekomen. Je wordt ook niet zomaar Sant natuurlijk. Veel weet ik niet van hem. Alleen dat hij waarschijnlijk 2 meter 50 lang was. In zijn hotel zat althans de bediening van de airco op die hoogte. Een warme nacht dus.

Het fietsen ging prima. Redelijk dicht bij de kust gebleven en zo nu en dan dus de zee gezien. Het is niet zo dat je die voortdurend ziet. Dus “langs de kust rijden” klinkt wel romantischer dan het is. Het zijn gewoon wegen van matig asfalt zoals overal en meestal ziet er het min of meer hetzelfde uit als in het binnenland.

Een bijzonder moment had ik toen ik met een redelijke vaart linksaf een tunnel in reed van ik denk 150 meter. De tunnel bleek onverlicht. Lastig want je kon het eind maar net zien. Nog uitdagender werd het toen ik ontdekte dat er geen verharding op de weg aangebracht was. Ik denk dat de wegwerkers zoiets hadden van, dat ziet toch niemand. Uit de tunnel reed ik een leeg strand op. Mooie plek. De uitweg was een pad  met een helling van zo’n 15 a 20%. Die heb ik lopend - zijwaarts - beklommen. Daarna ging de weg verder of er niets gebeurd was.

Morgen weer een dag. Op naar Castellón de la Plana. Ik ben benieuwd!

Dag 18

Hotel del Port, Sant Croes de la Rapita

1. Leon Verschuure:
    19 mei 2022
    Prachtige ervaringen. Zeker in een donkere tunnel, dat is niet echt prettig. Heb ik ruim 30 jaar geleden ook meegemaakt, maar dan een tunnel van ca 10 km lang en gaten in de weg. Dat is meer zweten (van angst) dan 10km bergop fietsen !
    Het is wel een fietsrit om nooit meer te vergeten denk ik.
    Doe voorzichtig en kom heelhuids aan in Valencia.
    Ik neem aan dat je na een paar dagen rust weer terugfietst ? Je bent nu ervaren en kent de weg ! Hahaha
    Goede reis toegewenst !
  2. Wil en Theo:
    hoi Wim
    je maakt wat mee zeg , maar heel erg knap dat je t toch maar doet.
    vlg keer koplamp op je hoofd........net als een mijnwerker......
  3. Els:
    Gelukkig veilig aangekomen!