De laatste dagen in Spanje...
Morgenochtend ga ik naar huis, na 6 weken Spanje. De laatste dagen heb ik daarom nog zoveel mogelijk gedaan. Een bezoek aan het beroemde Prado museum mocht bijvoorbeeld niet ontbreken. Ik had een kaartje gekocht, waarbij je niet in de rij hoeft. Goed idee. Daarna zo’n audiogids geregeld, met de volgende keuzes: bekijk het Prado in 1 uur – in 2 uur – in 3 uur – bekijk alles. Oeff, dan moet je er wel blijven slapen… 2 uur leek me wel genoeg. Dat werd natuurlijk veel langer omdat je moet lopen zoeken waar die schilderijen zijn, maar goed, dan heb je ook wat.
En gisteren had ik dan de langverwachte afspraak met Annemarleen, mijn opdrachtgeefster van de Spaanse tandartsen. Dat was echt zo ontzettend leuk! Ik werk al 4 jaar voor haar en we spreken elkaar natuurlijk via telefoon of Zoom, maar we hadden elkaar dus nog nooit ontmoet.
Vandaag heb ik een fietstocht gemaakt door de stad, onder leiding van gids Sergio. Ik had allerlei dingen al gezien, maar toch kwamen er ook weer nieuwe, mooie plaatsen bij. Kijk bijvoorbeeld naar de foto van de prachtige rozentuin in het stadspark El Retiro. En het is echt hartstikke leuk om door een buitenlandse stad te fietsen!
Tenslotte had ik vanmiddag nog een korte rondleiding door het huis van de 16e/17e eeuwse schrijver Felix Lope de Vega. De Spaanse Shakespeare, vinden ze hier in Madrid. Zijn huis is hier vlak achter, dus dat leek me weleens even leuk. De man was al tijdens zijn leven populair en ook nogal rijk. Zo had hij niet alleen een mooi huis, met een grote tuin, maar ook een eigen waterput in zijn tuin. Kijk, dan doe je het goed! Verder had hij blijkbaar nogal veel liefdesaffaires en ten gevolge daarvan maar liefst 17 kinderen. Die woonden dan weer niet allemaal in dat huis. Interessant type. Ik heb speciaal voor Henk een extra folder meegenomen. In het Spaans, dat is weer eens iets anders.